אפריל 1, 2020
המטבח ברבות השנים… שינויים מהותיים בפונקציונליות ובמהות
אם נחשוב על המטבח בבית סבא וסבתא סביר להניח שניזכר במטבח קטן יחסית ששימש לצורכי בישול והכנת אוכל גרידא. המטבח בעבר היה חלק נפרד, מנותק ותחום, כאשר אזור הישיבה היה רק מסביב לשולחן האוכל בו היו מתקבצים בני המשפחה לאכול.


בשונה מהיום, על אף מקומות האחסון הנרחבים במטבח, גודל המקרר הסטנדרטי היה קטן יותר משמעותית מהגודל הממוצע כיום, ואין זכר לאי או למקום התכנסות משפחתית במסגרת מרחב המטבח עצמו. בדרך כלל שולחן הישיבה בה היו יושבים בני המשפחה לאכול היה בקצהו של המטבח או בחדר הסמוך לו.
בעשרים השנים האחרונות אפשר לראות שינוי משמעותי בתפקידו של המטבח בבית. המטבח איננו רק המקום בו מכינים את האוכל, אלא הפך למרכז הבית ממש! המקום בו כל בני המשפחה מתרכזים ואוכלים, נהנים, משוחחים ומבלים.
מרבית המטבחים של ימינו מורכבים מיחידות אחסון, משטחי עבודה ואי מרכזי. האי לעיתים מהווה את משטח העבודה המשמעותי בחלל, לעיתים רק אזור אחסון או משולב עם ישיבה גבוהה. על אף שיש ברוב הבתים שולחן אוכל באזור פינת האוכל, רובנו מוצאים עצמנו מעבירים את זמן הארוחות סביב האי.


המטבח הפך ליחידה אינטגראלית ובלתי נפרדת מהבית, הוא חלק מחלל פתוח וניתן לתקשר ממנו עם בני הבית גם אם הם ישובים על שולחן האוכל או נמצאים בסלון.


Comments are closed.